لازمه سهیم شدن در جهان امروز که به حق زمانه سرعت نام گرفته، مجهز شدن به سلاح دانش و شناخت فناوریهاي روز دنیاست. تحقق این امر با مطالعه کتابها و انتقال تجربهها و دانش و اندیشهها رابطه مستقیم و اساسی دارد و در مقابل وظیفه هر کتاب یا رساله مکتوب که برای تعداد زیادی مخاطب تهیه میشود، رسیدن به همین هدف ارزشمند و متعالي است. کتابی که اینک پیش روی شماست از این قاعده مستثنی نیست. در عصر اطلاعات و ارتباطات با مطالعه بیشتر و استفاده از دانش و اندیشههای سراسر جهان این امکان فراهم شده تا با سرعتی باورنکردنی به دانش فنی در هر زمینهای دست یابیم.
یکی از نیازهای مبرم حوزههای صنعت و دانشگاه استفاده از کتابهای مرجع معتبر شامل استانداردهای لازم برای ارتقای کیفیت آموزش و محصولات تولیدی است. پس از ترجمه كتاب طراحي و نقشه كشي مبلمان چوبي كه بسيار مورد استقبال واقع در پی آن شدم که کتاب Tabellenbuch Holztechnik (کتاب جدول استانداردهای صنایع چوب) را که اثری است از همان ناشر آلمانی(Europa Lehrmittel) به فارسی برگردانم تا مورد استفاده اهالی فن از جمله استادان دانشگاه، کارخانجات صنایع چوب و مبلمان، کارفرمایان، تولیدکنندگان مبل و سازههاي چوبي، هنرآموزان و مربیان و استادکاران، هنرجویان و دانشجویان رشتههای مختلف صنایع چوب و سازههای چوبی و مهندسی صنایع مبلمان، طراحی و تولید مبلمان، کابینت سازی و سایر علاقمندان قرار گیرد. کتاب حاضر مجموعهای جامع، کامل و بی نظیر از اطلاعات تخصصی مورد نیاز صنایع چوب و مبلمان است. این کتاب شمل جداول استاندارد در تمام زمینههای تخصصی بوده و میتواند مورد استفاده مخاطبین قرار گرفته و موجب توسعه و ارتقای استانداردهای ملی صنایع چوب و مبلمان گردد. مباحث علمی این کتاب شامل مباني ریاضی، فيزيك و شيمي، استانداردهای چوب شناسی درجه بندي و معايب چوب، خواص فیزیکی و مکانیکی چوب، استاتیک و مقاومت مصالح، طراحی و نقشه کشی، سخت افزارها و يراقآلات مبلمان، پوششهاي رنگي، محيط زيست و ايمني، فرمانهاي CNC ، هيدروليك ونيوماتيك و محاسبات فنی و مواد شیمیایی است. ترجمه کتاب جدول استانداردهاي از سال 89 تا 92 به طول انجامیده و از نظرات سازنده افراد صاحبنظر بهره گرفته شده است.
در پایان جا دارد از زحمات بیدریغ و پیگیریهای مستمر و همت والای جناب آقای مهندس محمد لطفینیا کارشناس رشته صنایع چوب دفتر تألیف کتابهای درسی فنی و حرفهای و کاردانش سازمان پژوهش وزارت آموزش و پرورش و اعضای کمیسیون تخصصی رشته صنایع چوب و همچنین از زحمات آقای مهندس امیر نظری و آقای مهندس محسن نیکبخت برای ویراستاری فنی و ادبی این کتاب و نیز استاد و پیشکسوت گرامی جناب آقای مهندس نیکنام برای ارائه نظرات سازنده و تشویق این جمع سپاسگزاری کنم. در ادامه بر خود لازم میدانم از زحمات جناب آقای زرویی مدیر انتشارات دانش بنیاد و همکاران محترمشان که مجدانه برای تولید این اثر تلاش کردند، تشکر و قدردانی کنم.
تمامی مخاطبان گرانمایه را به مطالعه دقیق و استفاده مفید این اثر دعوت نموده و در انتظار نظرات سازنده آنان هستم.